PARTENERI
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) este o confederaţie patronală independentă, non-profit, non-guvernamentală și apolitică, care asigură reprezentarea unitară a intereselor IMM-urilor şi a mişcării patronale a IMM-urilor la nivel național și internațional.
CNIPMMR are o experiență de peste 30 de ani focalizată asupra creării unui mediu de afaceri funcţional, asupra promovării, apărării şi reprezentării intereselor întreprinzătorilor şi întreprinderilor private în raporturile acestora cu organele puterii şi cu administraţia de stat, precum şi în relaţiile cu alte organisme din ţară şi din străinătate.
CNIPMMR este constituit din peste 110 structuri membre în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Reprezentativitatea CNIPMMR este recunoscută la nivel național şi în majoritatea sectoarelor economice, firmele membre având un număr total de peste 200.000 salariați.
La nivel naţional, CNIPMMR reprezintă interesele membrilor săi în organismele tripartite şi Comisiile de Dialog Social constituite la nivelul fiecărui minister și participă la dialogul social bipartit, fiind membru al comisiei de negociere a contractului colectiv de muncă.
La nivel internațional, CNIPMMR este afiliat la organisme importante, precum: SME United (fosta UEAPME) – Uniunea Europeană a Artizanatului şi IMM-urilor, WASME – Asociaţia Mondială pentru IMM-uri, ECSB – Consiliul European pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, BBCM – Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc.
De asemenea, CNIPMMR participă la dialogul social european în cadrul Comitetului Economic şi Social European, precum şi la activitatea altor organisme europene, precum: Comitetul Fondului Social European, Grupul de experţi HORIZON 2020, Grupul pentru politici privind întreprinderile – Camera Profesională.
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România organizează anual Topul Naţional al Firmelor Private din România, Ziua Întreprinzătorilor şi Forumul Naţional al IMM-urilor, evenimente de mare amploare la care participă sute de invitaţi, majoritatea întreprinzători, dar şi reprezentanţi ai organismelor guvernamentale şi neguvernamentale care pot sprijini dezvoltarea sectorului privat.
Incepând cu anul 2002, CNIPMMR realizează anual Carta Albă a IMM-urilor din România, lucrare elaborată de un colectiv de specialişti, care reprezintă cea mai cuprinzătoare analiză a fenomenului intreprenorial realizată în România.
Experiența CNIPMMR în domeniul fondurilor nerambursabile este rezultatul unei activități de peste 16 ani în domeniu. Cele peste 90 de proiecte naţionale şi europene implementate până în prezent, prin intermediul Direcției Proiecte, în calitate de coordonator sau partener, au avut un impact pozitiv pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi creșterea calității serviciilor adresate IMM-urilor. Portofoliul organizațiilor partenere cuprinde peste 250 de organizații la nivel național și internațional.
Lider în domeniul educației alternative din sectorul IT din România, de peste 9 ani, Școala informală de IT (www.scoalainformala.ro) le oferă cursanților șansa reală de a învăța programare, testare software, analiză de business, UX design, administrare baze de date, RPA development și alte discipline moderne, indiferent de vârstă.
Peste 120 de mentori, practicieni cu o vastă experiență în IT, predau cele mai moderne tehnologii în cadrul acestei școli.
În 2013, anul lansării, Școala informală de IT a devenit pionier în educația non-formală pe segmentul IT din România și un deschizător de drumuri. Numără astăzi peste 7500 de absolvenți care au făcut reconversie profesională și este prezentă în cele mai mari hub-uri IT din România: București, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara. „
Sediu CNIPMMR: Piata Walter Maracineanu, nr. 1-3, intrarea 1, etaj 1, sector 1 Bucuresti