Comunicat de presă

One of the world’s most the dynamics capitals

ȘCOALA DE COMPETENȚE DIGITALE TECH NATION, ID 142493

Eveniment de Informare Grup Țintă

Conștientizarea angajatorilor care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI privind importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă, în special în domeniul dezvoltării competențelor digitale.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) împreună cu partenerul Educație Informală S.A., implementează în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 proiectul Școala de competențe digitale „Tech Nation”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Cod MySMIS 142493, proiect cu o valoare totală de 4.603.085,30 lei, din care 4.557.172,70 lei finanțare nerambursabilă si 45.912,60 lei cofinanțare.

Scopul general al proiectului este îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și abilități în domeniul alfabetizării digitale a angajaților care își desfășoară activitatea în sectoarele economice identificate conform SNC și SNCDI din regiunile Nord Est și Centru. Acesta se va realiza prin participarea a 315 de angajați în cadrul proiectului la programe de formare în domeniul competențelor digitale și prin oferirea de sprijin IMM-urilor din sectoarele economice în vederea integrării de programe de formare la locul de muncă.

Rezultatele proiectului includ 315 angajați care beneficiază de programe de formare, 287 persoane care dobândesc competențe în sectoarele economice/domeniile cu specializare inteligentă aferente SNC/SNCDI la încetarea calității de participant, 72 întreprinderi sprijinite si 3 IMM-uri care introduc programe de formare la locul de muncă la 6 luni după finalizarea sprijinului.

Prin urmare, avem onoarea de a vă invita la primul EVENIMENT DE INFORMARE GRUP ȚINTĂ organizat în data de 15 MAI 2023, începând cu ora 16:00, la HOTEL HILTON SIBIU – SALA DIAMOND din Str. Pădurea Dumbrava, nr. 1, Sibiu, județ Sibiu. Vor fi prezenți la eveniment ca speakeri: Florin Jianu – Președinte CNIPMMR, Mihai Talpoș – Coordonator Partener Educație Informală S.A./Co-fondator Școala Informală de IT, Elena Lotrean, Robert Similea si Virgil Stănescu, ambasadori ai proiectului Școala de competențe digitale „Tech Nation”.

Această acțiune este destinată angajatorilor din sectoarele economice cu potențial competitiv și domeniile de specializare inteligentă, reprezentanților de sindicate și organizații ale angajaților, precum și altor persoane interesate de dezvoltarea competențelor digitale. În cadrul evenimentului, participanții vor avea ocazia să afle informații despre programele de formare profesională continuă și să se familiarizeze cu metodologia de selecție a grupului țintă.

Vă așteptăm la evenimentul, unde vom explora împreună oportunitățile oferite în cadrul proiectului Școala de competențe digitale „Tech Nation”. Informații suplimentare pot fi obținute de la managerul proiectului: Ancuța Uritu, ancuta.tudorascu@smeprojects.ro, 0758099672 sau pe website-ul proiectului https://scoalatechnation.cnipmmr.ro/.

CNIPMMR

CNIPMMR

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a fost înfiinţat în anul 1992 şi este o confederaţie patronală reprezentativă la nivel național, cu personalitate juridică, independentă, non-profit şi apolitică.